Hvordan bytte bank

Velg banken som er perfekt for deg og din penger


Mens det å bytte bank er en god ide i det lange løp, kan det være skremmende og overveldende å bytte. Kanskje du bekymrer deg for at du ofrer sikkerheten til banken du har brukt i årevis. Å miste en konto og gjøre store overføringer er tidkrevende og upraktisk. Noen er også bekymret for at de kanskje vil miste en viktig sjekk eller betaling i overgangen til å gå til en annen bank. Men ikke la frykt hindre deg i å ta et skritt for å forsikre deg om at du er i en bank som tilfredsstiller dine behov.

Første trinn

Det viktigste du trenger å gjøre er å finne en ny bank. For å få prosessen med å flytte pengene dine til å gå greit, gjør du dette før du lukker den eksisterende kontoen. Hvis du ikke gjør dette og lukker den gamle kontoen din, vil du ha en enorm mengde kontanter i hendene, men ikke noe sted å sette inn den.

Andre trinn

Men hvordan velger man en ny bank? Undersøk og velg en bank som har de funksjonene som er viktigst for deg. Har den nye banken lavere avgifter? Har de kanskje høyere renter for sparing? Hva med lånesatsene? Du bør sjekke alle disse tingene og mer før du tar en beslutning.

Tredje trinn

Når du har funnet en ny bank, må du kontrollere kontokravene og innskuddspreferansene. De fleste bankene vil også råde deg til å bli en ny kunde i banken sin før du slutter i den gamle banken. Du trenger også et nytt kort og BankID. Ved å gjøre det vil du ikke være uten bank under overgangen fra den gamle banken til den nye banken din. Når du har en ny BankID kan du begynne å bruke nettbanken med en gang.

Fjerde trinn

Overfør pengene fra kontoen din i den gamle banken til kontoen din i den nye banken. Det kan ta litt tid å bytte bank, så vi anbefaler deg at du allerede overfører penger fra den gamle kontoen din til den nye kontoen din. Dette fordi det noen ganger kan ta mellom 1-4 uker før prosessen med å bytte bank er fullført. Du vil motta ditt nye kort i posten innen 7 virkedager. Du finner PIN-koden i nettbanken.

Siste trinn

Nå er det på tide å ta en siste titt og sørge for at alt på den gamle bankkontoen din er ryddet. Hvis du ikke har noen utestående betalinger eller kreditter, kan du ta en tur til banken og lukke kontoen. Ring banken på forhånd for å finne ut hvilke former for ID du bør ta med. Husk at det kan være et gebyr for å lukke kontoen din.

Extra: Noen ganger vil den nye banken lukke den gamle kontoen og overføre pengene til den nye kontoen for deg. Dette sparer deg mye tid. 

Nå er det på tide å starte et nytt finansielt kapittel i din nye bank!

Les også: Hos Zensuala får du Fleshlight Girls med rask frakt og overlegen kundeservice.

Leave a Comment